Playermaker skal heve kvaliteten i utviklingsarbeidet

Et viktig steg i arbeidet med å utvikle fotballspillere

Publisert:

November 16, 2022

-         Det blir spennende å se hva som kommer frem, smiler en fornøyd Arild Hagen Bakke. Rundt ham i garderoben yrer det av ivrige spillere på Bygg1 Akademiet.

Denne treningen tok de eldste spillerne på Bygg1 Akademiet i bruk Playermaker for første gang. Playermaker er et analyseverktøy og skal bidra i klubbens arbeid med spillerutvikling. Playermaker er en tracker man fester til skoene ved hjelp av en chip. Denne fester man til en strikk som man har rundt foten. Trackeren er unik for hver spiller og måler blant annet antall touch på ball med høyre og venstre fot, toppfart, sprinter og antall kilometer løpt. På denne måten vil man forsterke læringen ved at spillerne blir mer bevisst på egen utvikling, og bevisstgjøre dem på å jobbe med spesifikke deler av spillet sitt. Gjennom denne plattformen vil man få frem statistikk som trenerne kan fange opp, slik at de kan kvalitetssikre at øvelsene passer spillernes ferdigheter.

Bygg1 Akademiet var først ut, og etter treningen var det en samstemt garderobe som kunne fortelle at de har troen på det nye verktøyet.

-         Dette var ganske gøy. Vi får vite hva vi gjør bra og hva som kan bli bedre, sånn at vi kan øve på det i fortsettelsen, sier en av de forventningsfulle akademispillerne.

 

-         Det er et kjempebra hjelpemiddel for å få de dataene vi ønsker slik at vi kan legge best mulig til rette for alle, sier sportslig leder i VTI-fotball, Arild Hagen Bakke.

 

-         Vi har stor tro på at dette vil gjøre spillerne, akademiet og klubben en tjeneste i jakten på 100 % spillerutvikling, avslutter han.