Meny

VTI Fotball

Xtra-Trening Volda&Ørsta

Xtra-Trening Volda&Ørsta

Det lille xtra..

​​Hva er det majoriteten av barn/ungdom bedriver med lørdag formiddag fra starten av januar til starten på mars? Det er spekulasjoner, noen står på ski, flere sover - noen kaller det å slappe av, andre å hente seg inn igjen etter en alt for sen kveld/natt på fredagen. Noen er på Xtra-trening.. - 

Xtra-trening er et konsept for spillere i Volda og Ørsta kommune og som er et todelt tiltak. Første del ble i slutten på 2018 arrangert i Kiwihallen (Ørsta), den andre delen er i MØREhallen i Volda. Før jul deltok ca 40 gutter og jenter hvor de aller fleste klubbene var representert, unntakene kom fra bygdene i Volda kommune. Hittil i januar og februar har 30 barn vært innom tiltakene. Største frafallet her kommer fra Ørsta kommune, men det er jo også litt naturlig når avstandene blir litt lengre.

Dette konseptet er så enkelt at man ønsker å tilby litt spesialtrening for de som ønsker en ekstra treningsøkt i uken gjennom vinteren, når kanskje lagstreningene er på et minimum kan det være kjekt å få spe på litt. I 2019 har vi vært så heldige at begge seniortrenerne til Volda og Ørsta har stilt opp som trenere. Det er ingen tvil om at Lars Petter Rønnestad og Vegard Heltne kan sine saker og tilfører Xtra-treningene det lille ekstra. Kompetente, dedikerte og ikke minst godt lag med barn og ungdom gjør at utvikling og mestring gir mye motivasjon til å stå på litt mer, også på sitt eget lag. I tillegg til Lars Petter og Vegard har Gary Christie og Magnus Bischoff bidratt, begge ansatte på FFO i Volda og som trenere på G16 og G14 i Volda, to solide kapasiteter som på samme måte som a-lagstrenerne har mye å komme med og er flinke å lære videre. Keeperne skal tas ekstra godt vare på i en årstid hvor de lett kan bli enda mer "glemt" (om mulig)... Her har vi fått inn kapasiteter i Kristian Lillebø (Sæbø) og Lasse Gule. Kristian observerte undertegnede selv på et grasrot-trenerkurs i Volda i fjor vinter og jeg var aldri i tvil om at Kristian er en kapasitet vi ønsket å knytte til oss på Xtra-trening. Kristian har vært på 3 av 7 tiltak og skal mest trolig også stille på årets siste den 8 mars!

For at spillerne som deltar på Xtra-trening skal få best mulig oppfølging og tilrettelegging for videre utvikling tok vi kontakt med Einar Kriken Fylling som til daglig jobber på Optimal Helseklinikk for å høre om det kunne være en mulighet å ta turen for å lære guttene og jentene mer om skadeforebygging (oppvarming og styrketrening). Einar var tidlig veldig positiv til å kunne gjøre dette og vi fikk avtalt dato for tiltaket. Det ble lagt til en dobbeløkt hvor han i tillegg til seg selv fikk med seg Ingeborg Ressem som er fysioterapaut på Optimal Helseklinikk - for et team og for et opplegg!!

Først var de ca 30 min med teori for spillerne på klubbhuset hvor de gikk kjapt og enkelt igjennom ulike skader og skader som er enkle å pådra seg ved mye trening og stor belastning, de var innom ulike tema som lå på spillerne selv i forhold til skadeforebygging - en del fikk litt hakeslepp når de fikk høre om hvor mange timer med søvn de burde ha i forkant av kamp/trening, men til stor jubel for de foreldrene som også fikk med seg teorien! Etter teoriøkten gikk turen videre til MØREhallen hvor de gjennomførte del 1 av skadefri-oppvarmingen (ekstern link, skadefri.no) og noen gode styrkeøvelser spillerne gjennomførte med egen kroppsvekt. Utrolig givende og lærerikt og ikke minst et nytt verktøy for de ivrige guttene og jentene som deltar på Xtra-trening. Jeg ønsker å takke Marianne, Einar og Optimal Helseklinikk for strålende innsats, imøtekommende og veldig inspirerende! Vi gleder oss allerede til 9 mars hvor vi håper å få til en ny samling - denne gangen med muligheter for å få testet spillerne i fysiske og muskelstyrke!!

teori 1
​Ingeborg og Einar holdt et godt foredrag som enkelt fanget barna og ungdommenes oppmerksomhet "tidlig" en lørdag morgen!
teori 2
​Balansetest... Både spillere og foreldre på bakerste rad måtte i ilden (bakerste rad - sensurert)
xtra trening 1
​Einar og Ingeborg fra Optimal Helseklinikk leder an og går igjennom ulike øvelser som skal utføres i skadefrioppvarmingen.
xtra trening 2
​Noen følger etter fremlengs, andre baklengs og noen dansende - alt er lov :)
xtra trening 3
​Hastigheten til de barna her for stor for kamera...
xtra trening 4
​Ingeborg og Einar var veldig flinke til å gå rundt og korrigere og justere på holdningen. Feilbelastning et faremoment ved styrketrening. Her handler det om teknikk!
xtra trening test
​Etter både planke og sidelengs planke og mange andre GODE øvelser var det godt å få avsluttet dobbeløkten med en skikkelig turnering. Lagene som stilte var Leeds United, Liverpool og Manchester United. Spillerne ble delt inn på tvers av klubb, kjønn og alder. Ingen hindring noen av delene. Rivaliseringen var sunn og spillet bra! Nok en lørdag ble startet på best mulig måte!

Brakkebutikken

Kvalitetsklubb

Generalsponsor

Sparebank 1

Hovudsponsor

Circle K
Kiwi
Volda Maskin
Rotevatn
NOG
Tussa
Stamina

Hovudsponsor

Ose A/S
Hovden og Vatne
Bygg1
Intersport
Brunvoll

Støttespelarar

Eurosko
Bil og Gummiservice
Optimal
Møbelringen
Gillen AS
Mesterhus

Meny