Meny

VTI Fotball

Ny gladmelding til stadionprosjektet!

Ny gladmelding til stadionprosjektet!

Kommunestyret vedtok i går å støtte prosjektet med eit tilskot på 1,725 mill kroner, samt lånegaranti og forskottering av spelemidlar! Vi er særs takknemlege for bidraget og det gir oss ei stor oppmuntring i det vidare arbeidet med prosjektet. På grunn av bidraga frå Volda kommune og Sparebank 1 Søre Sunnmøre, kan vi no velje gode løysingar både sett ut frå kvalitet, miljø og energieffektivisering.

Leverandør av nytt kunstgras vert ProTurf v/Christian Steen. Dette er ein god og solid leverandør som vert nytta av klubbar på alle nivå, både i Noreg og elles i Europa. Det finnast mange ulike innfyll til kunstgrasbaner og det mest brukte per i dag er SBR-gummi. Vi har denne gong gått for Bionic Fibre, eit innfyll med gode miljøeigenskapar i form av at det vert liggande i kunstgraset. Ein unngår difor spreiing av granulat, som ein får i større grad ved bruk av SBR-gummi.

Klubbar som har valt dette kunstgraset og innfyllet har kun gode tilbakemeldingar å kome med:

«Som tidligere nevnt så var et av kravene for innfyllet at det skulle ligg kompakt i kunstgresset, i tillegg til at demping og spille opplevelse skulle være så naturtro som mulig. Årsaken til at vi ønsket at det skulle ligg kompakt nede i kunstgresset var at vi slet med at det gamle granulatet, SBR, lå i garderober, ganger og rundt banen. Etter at vi gikk over til nytt gress og Bionic Fibre så eksisterer ikke dette problemet lenger. I tillegg så har vi heller ikke problem med at granulat blir med sko/strømper hjem, noe som ikke minst foreldre er veldig fornøyd med. Når vi så bare får positive tilbakemeldinger fra spillere og trene om spille opplevelsen på det nye dekket så er det bekreftelse nok for oss.»

«Vi har brukt ProTurf AS som leverandør. Kunstgresstype er Polytan Ligaturf RS Pro II med Bionic fibre innfyll. Vi er svært godt fornøyd med banen. Vi merker blant annet stor forskjell ved at det er minimalt med forurensing fra banen. Før vi skiftet matta hadde vi tradisjonelt gummigranulat med svarte gummikuler, noe som medførte at spillere dro med seg gummigranulat ut av banen – inn i resten av anlegget. Etter at vi har fått det ny bane med Bionic innfyll har vi ikke opplevd dette som et problem. Innfyllet blir liggende på banen uten at det følger med spillerne ut av banen.

Klubber som Viking FK og Bryne FK har brukt banen som treningsarena om vinteren – Viking FK har selv investert i samme type bane etter at de var på besøk hos oss.

Vi har 500 medlemmer i fotballgruppa, det er to ungdomsskoler som bruker banen på dagtid, i tillegg arrangerer vi Norges største vinterserie i fotball. Banen brukes med andre ord mye, men vi har ikke merket slitasje på banen foreløpig.»

Saman med granulatfangarar, doble reklameveggar, samt riving av det gamle klubbhuset/lageret mot Øyraelva og bygging av lager med speakerbod mellom innbyttarbenkane, så vil dette gi gode løysingar mtp miljø.

Vi håper på skifte av nytt kunstgrasdekke i løpet av hausten 2019.

I tillegg til dette får vi truleg nye tribunestolar frå Ullevaal Stadion då nasjonalarenaen vår skal skifte ut ein del av stolane til neste sesong. VTI Fotball har som mål at dette prosjektet ikkje skal belaste klubben sin økonomi og det vil difor ikkje påverke sportslege aktivitetar.

Brakkebutikken

Kvalitetsklubb

Generalsponsor

Sparebank 1

Hovudsponsor

Circle K
Kiwi
Volda Maskin
Rotevatn
NOG
Tussa
Stamina

Hovudsponsor

Ose A/S
Hovden og Vatne
Bygg1
Intersport
Brunvoll

Støttespelarar

Eurosko
Bil og Gummiservice
Optimal
Møbelringen
Gillen AS
Mesterhus

Meny