Meny

VTI Fotball

Vinter camp 2019

​​Skjermbilde 2019-01-30 10.32.19

Vinter-Camp 2019

Oppdatering fra hele uka

Dag 5: Stadiondag + VM Fest hos Sparebank1 Søre Sunnmøre

Siste dagen i uken blir som oftest lagt opp til å være en kosedag. Antall barn bruker å være litt mindre enn resten av uken og denne fredagen var ingen unntak. Den startet på vanlig vis med oppmøte og oppstart fra 08:00-10:00 på klubbhuset. Studentene fra Høyskolen i Volda hadde sin siste dag og sine siste dager og hva var vel da bedre enn å få en oppvarming til VM-fest i MØREhallen? Der ble det ulike leker og aktiviteter før vi tok en enkel MEN god lunsj som ble perfekt tilberedt av Jon Simen. Lunsjen hovmester Myrstad serverte var ostesmørbrød med barnas eget preg på hvert eneste smørbrød.

VM-fest i sentrumsparken i regi av Sparebank1 Søre Sunnmøre. Et kjempetiltak! Barna hadde mange ulike og kjekke konkurranser å være med på. Det var balansering på slakk line, stakekonkurranse mot Johaug eller Klæbo og rebusløp. Alle aktivitetene gav mulighet for å trekke ett vinnerlodd som gav enten en hue, et panneband eller beskjed om å prøve igjen. Sparebank1 serverte pølse med prød, saft, kakao og kaffi - alt helt gratis, til stor forundring for ungene! Dette var et kjempebra tiltak, en del folk var der, men plass til langt flere!

Etter aktiviteter i sentrum måtte vi tilbake til stadion. Mange trøtte og slitene barn etter en lang og innholdsrik uke er snart over, da må vi ha lov å slappe av og kose oss litt - nå er det snart helg og vi er spenna klare for å gi gass igjen på mandag!

Riktig god vinterferie videre til alle!!! :)

IMG_2186

IMG_2184

IMG_2185

IMG_2183

IMG_2188

IMG_2181

IMG_2179

IMG_2187

IMG_2189

IMG_2190

Dag 4: Sol, blå himmel, busstur, hamburger, kakao og SKI!

Med onsdagen godt i minne og fasiten på bordet - vi må finne på noe lurt! Det var dag to med studenter og "skikurs". Reset så dessverre like trist ut mtp. snø som igår, barna hadde med seg ski og var klare for en ny økt. Vi turte ikke sjekke værmeldingen når vi bestemte oss for å ta turen til Hornindal skisenter, men vi viste der ville være med snø enn i Volda. Pakket og klare og med frist mot løste vi bussen og satte nesen mot Hornindal...

Regn og atter regn...vindusviskerne gikk på andre stille, intervall var ikke nok til å ta unna...så det var ikke litt heller. Det avtok gradvis tunell for tunell, men før siste tunellen lå tåken ganske lavt og vi følte oss sviktet IGJEN av værgudene. Kvivstunellen var vårt siste håp og både undertegnede og Rønnaug var vel en periode der innom både Fader Vår og andre religiøse bønner for at det skulle bli bedre værforhold.... Tunellen var som vanlig lang, ganske kjedelig, men med et passelig høyt støynivå en god del latter og litt forsøk på synging til den fint justerte listepopmusikken på Dab-radion gikk det helt suverent! Tunellåpningen kom plutselig til syne og aldri har en tunellåpning vært vakrere, der var lys, ganske kraftig lys og når vi kom ut ble vi påmint at de brillene som lå hjemme med sotet glass uten styrke som har støvet ned hette solbriller og de hadde det vært deilig å hatt nå, men hvem husket vel det fra i fjor?

Vi ankom Hornindal skisenter etter å ha snirklet oss opp veiene med minibuss og vivaro. Det var strålende solskinn og blå himmel, litt skyer var der, men hvem bryr seg om de? Snøforholdene var supre og flott preparerte løyper gjorde dagen til en dans på roser. Barna i full aktivitet hele dagen, studentene aktiviserte og hadde skilek og teknikkopplæring, det er jo en teknikk å komme seg på beina igjen etter et fall også.... Jon Simen og undertegnede gjorde så godt de kunne inne i grillhytten, men det er stor fare for at Hornindal brannvesen har fått noen bekymringsmeldinger om stor røykutvikling.... Hamburger ble det ihvertfall, kakao og marshmallows​ til dessert ble det også! Denne dagen varmet og energilagerne ble maksimert for både små og store!

IMG_2166

IMG_2164

IMG_2165

IMG_2162

IMG_2159

IMG_2167

IMG_2168

IMG_2170

IMG_2171

IMG_2173

IMG_2174

IMG_2177

​​​​​​​​​​​​​​​​Dag 3: Ski på "snø"

Det har fra tidlig i prosessen rundt vintercamp vært en avtale med to studenter fra Høyskolen i Volda som skulle ha skikurs​ med barn. De var veldig interessert i å komme til FFO for å gjennomføre sin praksis på 15 timer med diverse skileker og opplæring på ski. Det var skepsis blant barna og likeså blant de voksne når dagens program ble presentert for barna - vi skulle på Reset å stå på ski. At barn kan se ut som ? ble bekreftet til 1000 idag for det var nemlig slik de så ut! Vi pakket bil og buss og tok fatt på turen til Reset med 30 par ski, sekker med drikke og diverse utstyr til anledningen. Det var ingen tegn til at dette kom til å bli realisert ved stadion, ei heller opp Heltnesundet, ei heller opp Hoggabakkene. Skepsisen var til å ta å føle på og barna speidet langt og lenge etter snø. Noen barn lurte på om vi skulle stå på ski på graset, for det hadde han sett på tv - at det gikk an. Vi tok av i krysset mot Reset, heller ikke her var det mye som tydet på at vi skulle klare å stå på ski, det var litt antydninger til skigåing når vi ankom parkeringsplassen på Reset, men ikke før vi parkerte rett ved smørebua på langrennstadion skjønte vi at dette kunne gå, for litt snø var der. "Snøen" var hard og tildels litt isete, men ALLE barna viste superpositivinnstilling og ga FULL gass! Instruktørene fra Høyskolen var kjempe dyktige og klarte å skape god aktivitet i løypen og alle var med!

Til mat denne dagen kunne det ikke passet bedre enn varm og nybakt hjemmelaget pizza. Det gjorde godt når vi tok en pause i regnværet inne i smøreboda. At enkelte barn klarer å presse i seg 5-6 stk. med pizza trodde ikke jeg var mulig, men så feil kan jeg ta! Etter å ha fått i seg store mengder pizza bar det på nytt ut i løypen, det ble noen få runder i løypa før vi pakket sammen våte som noen katter og satte turen mot Volda stadion igjen. Der ble det film på storskjerm og aktivitet i MØREhallen. Nok en innholdsrik dag hvor vi fikk sett hvor flinke barna er! Helt imponert!

IMG_2152

IMG_2154

IMG_1471

IMG_2149

IMG_2151

IMG_2329

IMG_3081

IMG_3124

IMG_5374

IMG_7961

IMG_2156

IMG_2157


Dag 2: Stadiondag + Mesternes Mester

Hakket mindre spekatkulært, men fortsatt et stort innhold.

Pga. barnas gode aktivitet og variasjon i aktivitet ble det på starten av dagen veldig frie tøyler for barna. Aktivitet i ballbingen, klatrepark, skatepark og fotball i Mørehallen gjorde at vi enkelt å greit følte det ville være et grovt overtramp oven for barna å bryte opp for å gjøre aktivitet styrt av voksne.

Til mat denne dagen ble det servert pannekaker til barnas store glede!

Etter mat hadde de ansatte rigget til en løype med ulike styrkeøvelser og kunnskapsøvelser. Det var duket for FFO`s Mesternes Mester. Første øvelse var "planken" i 1 min for de yngste og 1,5 min for de eldste. Etter planken var det duket for en quiz med svaralternativer som kunne resultere i strafferunde. Når det var smilefjes som ble dratt frem på brettet kunne barna gå videre til en mer fysisk aktivitet. Da ble det innebandy og føring av ball før avsluttning i mål. Mest trolig den enkleste øvelsen. Fra fysisk aktivitet til beinhard styrke øvelse i 90 graderen. Her måtte de minste barna sitte i 1 min mens de eldste måtte stå i hele 2 min! Den siste og avgjørende øvelsen var tangram. Her skulle barna forme forskjellige former til et gitt mønster og det er ikke lett når pulsen er nærme max og beina dirrer enda etter 90-graderen. Men hjelpe meg for en innsats og god aktivitet!

Magnus Bischoff var som ansatt selvsagt en av dommerne i konkurransen og uttalte flere ganger at 90-graderen er enkel....dette kom flere av barna for øret så avsluttende øvelse ble: HVEM KAN SLÅ BISCHOFF I 90-GRADEREN??? Svaret: Nesten alle..... :)

IMG_2130

IMG_2131

IMG_2132

IMG_2134

IMG_2136

IMG_2139

IMG_2142

IMG_2143

IMG_2144

IMG_2008

IMG_9299

IMG_2148

Dag 1: Loen Skylift og aking!

Vi har som oftest væretgudene på vår side når det kommer til turer og aktiviteter utenfor stadionområdet.. idag var det opplagt ikke en av de dagene som kommer under oftest, for idag var det mildt sagt skikkelig ruskevær! Det at det er ruskevær er det som regel kun vi voksne som merker, ihvertfall inntil ruskeværet kommer inn under huer, hansker, vinterbukse og jakke. Det skjedde i dag, ruskeværet gikk til angrep, men heldigvis ikke med en gang.

Vi bestilte buss til 09:15 og tok godt i når mente vi skulle ha avreise 09:30. Klokken var 09:00 og flere av barna hadde allerede klart å spørre 3-4-5-6 ganger om vi snart skulle reise forståelig nok for denne turen har vi ansatte blitt påmindt i lang tid - MANGE gledet seg stort! Klokken var som skrevet 09:00 og alle barna var på plass, bussen (Eivind Dahl sin) med bunnsolid sjåfør (Rune Bernås) var tidlig på plass 09:10 gikk desibelskalaen fra "FFO-rolig" til "sprenghøyt" når bussen rullet inn på stadionområdet og "evakueringen" kunne starte. 41 barn, 6 ansatte og 2 foreldre var pakket og klare. 39 rattkjelker eller akebrett, 10 rumpeakebrett, 50 hjelmer og bager med skift, mat og bålpanne vi var klare til avreise 09:40!

Turen gikk strålende. Mye latter, en del frustrasjon i seteristing og kne i ryggen, noen gardiner som hang rett for noen, MEN helt feil for andre - alt var som det skulle være. Praten gikk i ett og humøret var på topp, kun de voksne reagerte på at vindusviskerene gikk på max og regnet bøttet ned. Vi ankom Loen Skylift 10:45 på sekundet etter iskald beregning av sjåføren. Så var vi igang, noen tok til tårene når de innsåg at vi skulle høyt opp på fjellet og i en heis på størrelse med naglen på lillefingeren til en 6-åring og i noen syltynne tråder - dette kunne jo ikke gå bra!!! Etter litt overbevisning og et løfte om noen fang fra bunnsolide ansatte var frykten endret til tro og glede. De ansatte ved Loen Skylift var veldig overbevisende og beroliget med å fortelle om hvor mange turer de hadde tatt og at de måtte sjekke alt nøye før vi kunne ta turen opp - da var alle overbevist om at dette skulle gå bra....

....og det gjorde det. Alle kom opp, det var latter, hyling og noen litt nervepirrende kommentarer om at dette var LETT! Vi trakket og bar og dro og slet oss opp til Hoven. Akebakken var i synet og iveren etter å komme seg bort for å renne var enorm, men vi måtte jo ta ett bilde først, vi voksne lærer jo aldri.......... Etter bildet gikk noen, andre måtte renne og noen fant ikke bremsen med det første så det i det Rønnaug skulle fortelle og forklare om hvor det var lov å ferdes ble noen tatt på senga av de som kom sist, for de kom fort og tok med seg en 4-5 stk, bra det var påbudt med hjelm! Full fart i bakken, en del knall og fall ble det for det var gode fartsforhold, glider var ikke nødvendig. Trivselen var på topp og værgudene syns nok litt synd på oss og gav oss ca 1,5 time med oppholdsvær. Etter at mange hadde tatt en titalls turer var det duket for mat. Så var det klart for mat, det ble Telenor Xtra Volda FFO sin hittil høyeste matservering av pølser med brød på 1011 moh. perfekt tilberedt og servert av Zozan og Hazar, men nå skulle værgudene ta igjen...styrtregn, vind og tåke gjorde måltiden til litt mindre trivelig enn vi hadde håpt på. Vi tenkte raskt og gikk inn i restauranten for å høre om det var greit at vi trakk inn for å varme oss litt og nyte utsikten. Det var INGEN problem for betjeningen, men vi følte likevel litt synd i den stakkars familien som satt der og spiste når vi kom inn med 41 barn mette og gode og ribbet for uteklær, da ble det tikken, gjemme og leite og andre sprell, men det er ingen tvil om at for oss var det redningen!

Vi tok så turen ned igjen med heisen og stuet barn, voksne og utstyr i bussen og satt kursen mot Volda igjen. Godt fornøyde barn og ikke minst ansatte som satt igjen med mange gode minner og en sterk følelse av mestring på en ganske utfordrende utflukt med logistikk og andre utfordringer. Nå må vi bare tenke videre...

IMG_0196

IMG_3757

IMG_1032

IMG_6253

IMG_9709

IMG_2121

IMG_2099

IMG_2123

IMG_4536

IMG_2098

IMG_2097

IMG_2095

IMG_2122

IMG_2096

Brakkebutikken

Kvalitetsklubb

Generalsponsor

Sparebank 1

Hovudsponsor

Circle K
Kiwi
Volda Maskin
Rotevatn
NOG
Tussa
Stamina

Hovudsponsor

Ose A/S
Hovden og Vatne
Bygg1
Intersport
Brunvoll

Støttespelarar

Eurosko
Bil og Gummiservice
Optimal
Møbelringen
Gillen AS
Mesterhus

Meny